Haber

‘Hepsi Bir Arada’ Dacia Jogger Türkiye’de

  • Maceraya her zaman hazır yaşam tarzını temsil eden Dacia’nın yeni 7 kişilik modeli Jogger, Iğdır ve Kars’tan Türkiye yollarına çıktı. Lansmanda aynı zamanda Dacia’nın yeni marka kimliği de tanıtıldı.
  • Marka manifestosunu açıklayan ve modernite kavramına yeni bir bakış açısı getiren Dacia; özgürlüğe düşkün ve aşırı tüketimden kaçınan kullanıcılara yönelik bir otomobil vizyonunu ortaya koyuyor. Marka, modellerinde kendinden emin duruşuyla tüketicilere ihtiyaç duyacaklarını sunarken, var güçleriyle yeni deneyimler keşfetmeleri için onları maceraya yönlendiriyor.
  • Geniş ailelerin ve kalabalık omurgaların ihtiyaçlarına doğrudan yanıt veren Jogger, bir Station Wagon’un uzunluğu, bir MPV’nin genişliği ve bir SUV karakteri gibi tüm özellikleri sunuyor.
  • Jogger, lansmana özel 577 bin TL’den başlayan fiyatlarla 28 Kasım’dan itibaren tüm Türkiye’deki Dacia yetkili satıcılarında tüketicilerle buluşacak. Geniş iç hacmiyle tam anlamıyla 7 kişilik bir otomobil olan Jogger, önümüzdeki yıl 500 bininci satış adedine ulaşacak olan Dacia markası için değerli bir koz olacak.
  • TCe 110 hp fuel oil ve ECO-G 100 hp LPG yakıtlı olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile birleştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman ile gelen Jogger, hibrit versiyonu ile 2023 yılının ikinci çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Otomatik şanzıman.

Dacia Jogger’ın Türkiye lansmanı ezber bozan bir kurguyla Iğdır ve Kars’ta gerçekleşti. Iğdır’da 12 bin metrekare alana yayılan Tuzluca Mağaraları’nda düzenlenen etkinlikte markanın yenilenen yüzü ve ideolojisi mağara duvarlarında dijital olarak sahnelendi. Dijital sanat gösterileriyle Dacia dünyasının merkezi haline gelen mağaranın farklı yerlerinde, profesyonel oyuncularla otomobilin modülerliğine odaklanan sürpriz mizansenler gerçekleştirildi. Oluşturulan yapay zeka konseptinin misafirlerle keyifli bir etkileşim oluşturduğu düzenlemede, lansman için mağara içerisinde özel olarak tasarlanan konferans salonunda Jogger’ın teknik detayları paylaşıldı. Ayrıca mağaranın loş atmosferinde gerçekleştirilen, yöresel lezzetlerden oluşan ‘Kayıp Yemek’ konseptiyle misafirlere gastronomi deneyimi yaşatıldı.

 

Bölgenin gizemli coğrafyası, Jogger’ın ilk sürüşlerine ev sahipliği yaptı. Mağara içi gezinti ile başlayan; Olağanüstü Gökkuşağı Tepeleri, Aras Nehri kıyıları ve Ani Harabeleri gibi pitoresk manzaralar sunan rotalarda aracın sürüş yeteneklerine odaklanıldı. Kişiselleştirmenin tüm detaylarıyla düşünüldüğü lansmanda her Jogger ismine özel hazırlanırken maceraya davet eden bisiklet, kayak takımı ve portbagaj gibi aksesuarlarla donatıldı.

 

“Pazardaki en erişilebilir 7 koltuklu modelimiz ile farklı segmentlerden pay alacağız”

MAIS A.Ş. Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Dacia Jogger, Station Wagon uzunluğu, MPV genişliği ve SUV karakteri gibi her sınıfın en uygun özelliklerini bir araya getiriyor. Bu yüzden ona ‘hepsi bir arada araba’ diyoruz. Hisse almamız mümkün olacak. Araç, markanın yeni kimliğini ve teknolojilerini bünyesinde barındırırken, uzun yıllardır Dacia ürün gamında yer alan Lodgy, Dokker ve Logan MCV modellerimizin kullanıcı tarafından beğenilen özelliklerini koruyor. Yeni amblemimizde “D” ve “C” harflerinin şık çizgileri Dacia markası ile müşteri (Müşteri) arasındaki bağı, sağlamlık ve sadeliği bir zincirin halkaları gibi birleştirerek simgeliyor.

 

Jogger, piyasadaki en erişilebilir 7 koltuklu seçenek olacak. Ayrıca güçlü ve sağlam yapısı, ferahlığı ve iç mekanın modüler kullanımı ile hem sürücüye hem de yolculara konforlu bir deneyim sunuyor.

 

Yenilenen marka kimliği olması gereken her şeye sahip

Dacia’nın tüm ürün yelpazesinde, yeni logonun yanı sıra markanın yeni Haki rengi de yer alacak. Dacia’nın 2021 yılının Haziran ayında dijital kanallarda başlayan yeni yolculuğu, yetkili satıcıların görsel kimlik tasarımlarının değişmesiyle Aralık 2023’te tamamlanacak.

 

Yeni dönemde modernite kavramına yeni bir bakış açısı getiren Dacia; Akıllıca harcayan, özgürlüğe düşkün ve aşırı tüketimden kaçınan kullanıcıların beğenisini kazanacak, sade ama havalı bir otomobil vizyonu sunuyor. Güçlü ve maceracı karakterini vurgulayan marka, dayanıklılığı yüksek, outdoor kullanıma uygun araçlara odaklanıyor. Satın alma ve kullanım maliyetleri düşürülen fiyat-performans ürünleri geliştiren Dacia, düşük yakıt tüketimi ve karbon salınımı gibi ekolojik analizleri de tüketicilerine sunuyor.

 

SUV oranlarına sahip güçlü dış görünüm

Dacia Jogger’ın dış tasarımına bakıldığında geniş ön ızgaradaki yeni amblem tasarımı dikkat çekiyor. Yeni ambleme çift sıra şerit detayları eşlik ediyor. Geniş çamurluklar köşelere doğru uzanırken, kaput dinamik ve kaslı bir şekle sahip. Ön ve arka tampon koruma sürgüleri zorlu yerlerde hayatı kolaylaştırır. Omuz çizgisinin yollardaki duruşunu belirgin şekilde güçlendirdiği Jogger’ın modüler tavan barları ve 200 mm yüksekliği, maceraya hazır bir görünüm sunuyor. Sadece birkaç adımda değişen modüler tavan barları, portbagaj, bisiklet ve kayak grupları gibi 80 kg’a kadar yükleri taşıyabiliyor. Dacia dünyasında patentli bir sistem olan bu barlar, akıllı ve pratik özellikleriyle markanın ruhunu yansıtıyor.

 

Önde gündüz ve kısa farlarda LED teknolojisi kullanılırken, Jogger’ın far tasarımında da yeni Sandero ailesinde ilk kez gördüğümüz Y şeklindeki ışık imzası kullanılmış. Bu imza arka lambalarda da görülüyor. LED teknolojisi, güç tasarrufunun yanı sıra daha rahat bir görüş sunar. Extreme versiyonundaki açılabilir üçüncü sıra camlar, otomobilin arka sırasındaki yolcuları için seyahat deneyimini daha ferah hale getiriyor.

 

Çamurluk kapakları otomobilin maceracı yapısına eşlik ederken şık ve ergonomik kapı kolları tasarımıyla dikkat çekiyor. Maceraya davet eden yan gövde koruma bantları, versiyona bağlı olarak 16 inç elmas kesim alüminyum alaşımlı siyah jantlarla uyum sağlar. Bagaj kapağı düğmesi, estetik açıdan hoş bir görünüm için arka panelin altına gizlenmiştir. Jogger’ın üstünü açan ve alan kullanımını kolaylaştıran bagaj kapağının yanı sıra arkada LED üçüncü stop lambası da bulunuyor.

 

Lansman rengi Terracotta Kahverengi, yalnızca Jogger’da sunulmaktadır. Jogger, Dacia’nın yeni marka kimliğini vurgulayan Khaki renginin yanı sıra Moonlight Grey, Smoke Grey, Smoked Grey, Black ve White renklerinde tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

 

Yeni marka kimliği ile birlikte donanım seviyelerinin isimleri de değişti. Essential ile başlayan temel donanım seviyesi sırasıyla Expression ve Extreme olarak devam ediyor.

 

Macerayı çağrıştıran özel Extreme versiyonu

İddialı bir off-road stiline sahip olan Extreme özel versiyonuna sahip Jogger, donanım seviyesi bu dış tasarımında siyah tavan rayları, parlak siyah aynalar, 16” siyah alaşım jantlar ve köpekbalığı anteni ile geliyor. Ayrıca aracın ön ve tekerleklerinde isim etiketleri ve kapı eşiklerinde özel koruyucu şeritler bulunmaktadır.

 

Koltuklardaki kırmızı dikişler ve ön kapı panellerindeki dekoratif süslemeler iç mekanın havasını değiştiriyor. Extreme özel seri, 2023 Ocak ayı prestijiyle Türkiye’deki yetkili satıcılarda yerini alacak.

 

Cömert iç mekan

İlk bakışta, yeni “DACIA” logolu aydınlatmalı kontrollere sahip direksiyon simidi tasarımı göze çarpıyor. Gösterge panelindeki 3,5 inçlik TFT ekrandan sürüş bilgileri takip edilebiliyor. Jogger’ın içindeki kalite hissini artırmak için ön panel boyunca uzanan dokuma bir şerit vardır. Gösterge paneli veya bilgi ekranı gibi sürüş bileşenleri bu şeritte bulunur. Erişimi kolay dijital klima ve sürüş destek kontrolleri bu şeridin altına ergonomik bir formda yerleştirilmiştir. Aynı kumaş ön kapı panellerinde de kullanılmış ve koltuk döşemeleri ile uyum sağlamıştır. Şık havalandırma kanalları bu tasarım bütünlüğünü tamamlar. 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ve hemen yanında yer alan USB portu, telefonu şarj etmek veya bilgi iletişimi için kullanılıyor. Pratik kullanımının yanı sıra yerden tasarruf sağlayan ve ekstra konfor sağlayan elektronik park freni seçeneğine de sahip olan Jogger’ın ön panelinde 12V şarj soketi de bulunuyor. Diğer Dacia modellerinden aşina olduğumuz Hands Free Kart Sistemi de Jogger’da kullanıcılarla buluşuyor.

 

Isıtmalı ön koltuklara, saklama alanı olan uzatılabilir bir kolçak eşlik ediyor. Versiyona bağlı olarak Jogger’da ikinci sıra yolcular için uçak tipi servis masaları ve bardaklıklar düşünüldü. Farklı yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak için masalar 70 mm uzar. Ayrıca ikinci sıra koltuklarda iki adet ISOFIX bağlantı noktası bulunuyor. Üçüncü sıradaki iki yolcuya daha iyi görüş ve ferahlık için kolçaklar ve kelebek tipi yan camlar sunuluyor. Dışarıya açılabilen bu üçüncü sıra pencereler yolcunun doğal havalandırmasını sağlar.

 

  Farklı beklentilere göre uyarlanmış multimedya sistemleri

Dacia Jogger’da Radyo, MP3, USB ve Bluetooth özelliklerine sahip kullanıcıların kendi telefonlarına uygulama indirerek kullanabilecekleri Media Control sisteminin yanı sıra Media Display ve Media Nav bilgi sistemleri 8 inç dokunmatik ekran ile sunuluyor.

 

Media Display, 4 hoparlör, Bluetooth bağlantısı, USB girişi ve Apple CarPlay gibi özelliklere sahiptir. Sesli komut özelliğini etkinleştirmek için direksiyon üzerindeki özel kontroller kullanılır. Media Nav sistemi ayrıca entegre navigasyon, ikinci bir USB bağlantı noktası ve 6 hoparlörle birlikte gelir.

 

Yolcu ve yükleme kapasitesi için doğru adres

4,55 m uzunluğu, 2,90 m uzunluğunda dingil mesafesi ve 1,78 m genişliği, Jogger’a geniş ve işlevsel bir iç mekan sağlar. 1,63 m yüksekliği sayesinde omuz ve baş mesafesini arttırarak konforlu bir seyahat imkanı sunmaktadır. Yetişkinler için gerçek 7 koltuklu sistem, arkadan öne çeşitli konfigürasyonlarda kullanılabilirken, bagaj kullanımını en üst düzeye çıkararak 7 yetişkinin konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlar.

 

Üçüncü sıra koltuklar 1/2, ikinci sıra koltuklar ise 2/3-1/3 oranında katlanabiliyor. 7 kişilik yaşam alanı ile geniş ailelerin ve kalabalık yaşamların değişen ihtiyaçlarına doğrudan cevap veren Jogger, tüm koltuklar katlandığında sunduğu 1807 litrelik bagaj hacmi ile yüklenmek istendiğinde kendisini gerçek bir adres olarak tanımlıyor. Araç 7 kişilik kullanıldığında 212 litre, üçüncü sıra koltuklar tamamen kaldırıldığında ise 631 litre bagaj hacmi sağlıyor. Kullanıcılar, farklı konfigürasyonlar sayesinde bebek arabası, valiz ya da bisiklet gibi pek çok eşyalarını kolayca araca yerleştirebiliyor.

 

Ayrıca bu yükleme çeşidine güvenliği artırmak için bagaj bölmesinde esnek kayışlar ve dört adet bağlama halkası bulunuyor. 12V prizin de yer aldığı bagajda ikisi bagajda, biri ön yolcu tarafında olmak üzere üç adet kanca bulunuyor.

 

Bagajın fonksiyonelliğini kabine taşıyan Jogger; Önde 13 litre, ortada 8,6 litre ve üçüncü sırada 2,5 litre olmak üzere toplam 24 litreden fazla depolama alanı vaat ediyor.

 

2023’te benzinli ve LPG’li hibrit seçenekleriyle geldi

Dacia Jogger, TCe 110 hp ve TCe 100 hp ECO-G olmak üzere iki farklı motor tipi ile sunuluyor. Daha düşük ağırlık için alüminyum motor bloğu kullanan yeni TCe 110 hp motor, üç silindirli ve direkt yakıt enjeksiyonludur. 6 ileri manuel şanzıman ile birleştiğinde en güçlü Jogger motoru TCe, 110 beygir güç ve 200 Nm maksimum tork sunarken, sürüş performansıyla da düşük yakıt tüketimi ve karbon emisyonu sağlıyor.

 

Diğer motor olan TCe 100 hp ECO-G ise 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilerek LPG ve yakıt depolarının kombinasyonu ile yakıt ekonomisini yüzde 30 artırarak 1.000 km’ye kadar menzil sağlıyor. Fabrikada mevcut LPG sistemi sayesinde karbon salınımı azaltılmakta, emniyet ve güvenilirlik sorunu ortadan kaldırılmaktadır.

 

Dacia, 2023 yılında Jogger ile tarihinin ilk hibrit motorunu tüm dünyada beğeniye sunacak. Hibrit motorlu Jogger, otomatik şanzımanla kullanıcılarla buluşacak.

 

CMF-B platformunun yeni üyesi

Jogger, yeni Sandero ailesinde Dacia dünyasında ilk kez kullanılan CMF-B platformu üzerinde yükseliyor. Otomobilin aerodinamiği, gövde altı kaplamaları ve düşük sürtünmeli toplarla destekleniyor. Sağlam yapısı ile darbelere karşı aktif bir savunma sunan Jogger, güçlendirilmiş motor ve yolcu bölmesinden oluşuyor. İvmeölçerle eşleştirilmiş kapılardaki basınç sensörleri, yan darbeleri erken algılayarak hava yastıklarının daha hızlı açılmasını sağlar.

 

Jogger’da ön ve arka park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi ve arka görüş kamerası olmak üzere üç adet güvenlik ve sürüş destek sistemi bulunmaktadır. Ön ve arka park yardımcısı, aracın ön ve arka bölgesine yerleştirilmiş dört adet sensör aracılığıyla çalışırken, engelleri algılayarak hem görsel hem de sesli ikazlarla sürücüyü uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler